جستجوگر ویندوز ۷
موارد استفاده جستجوگر ویندوز ۷
چنانچه از ویندوز ۷ برای جستجوهایتان استفاده میکنید، حتما تا به حال متوجه شدهاید که عمل جستجو در این سیستمعامل بسیار کند صورت میگیرد. علاوه بر این مورد، پس از جستجو به نتایج دلخواه و مورد علاقهتان نمیرسید. در این مقاله به بررسی چند راهکار برای بهترکردن روند جستجو در داخل ویندوز میپردازیم . بد نیست بعضی از این موارد را امتحان کنید تا به نتایج بسیار متفاوتتری برسید:
برای مدت زمان بسیار طولانی یکی از راههای جستجو، بازکردن پنجره ویندوز اکسپلورر و تایپ عبارت مورد نظر در مستطیل مربوط به آن بود. در این روش شما بندرت نتایج دلخواهتان را میتوانید پیدا کنید. نرسیدن به نتایج دلخواه به این دلیل است که جستجوگر در ویندوز تنها به جستجو در داخل پروندههایی که شما در آنها قرار میگرفتید، بود و کل رايانه را زیر و رو نمیکرد. برای مثال اگر شما پنجره libraries را باز نگه داشته بودید و قصد یافتن موضوع موردنظرتان را داشتید، جستجو تنها در همین پنجره باز انجام میگرفت و دیگر فایلها مورد بررسی قرار نمیگرفت، ولی راهحل پیشنهادی ما به شما این است که چنانچه مطمئن نیستید فایل موردنظرتان دقیقا در کدام قسمت ذخیره شده، منوی start را باز کنید و عمل جستجو را از آن قسمت آغاز کنید. با این کار کل فایلها، فولدرها و برنامههای موجود داخل رايانهتان برای یافتن عبارت مورد نظر بررسی خواهد شد. در ضمن اگر میخواهید نتایج بهتر و دقیقتری به دست بیاورید، با کلیک روی See More Results پنجره دربردارنده نتایج بیشتر را باز کرده و محتویات آن را مشاهده کنید. اگر فکر میکنید از طریق جستجوگر ویندوز میتوانید این مسیر را در زمان کوتاهتری طی کنید، باید بگوییم که کاملا در اشتباه هستید.
جستجوی محتویات فایلها
به صورت خودکار ویندوز، محتویات فایلهایتان را جستجو خواهد کرد؛ یعنی چنانچه عبارت موردنظرتان در یک پرونده قرار دارد ولی اسم فایل آن دقیقا مشابه آن عبارت نیست، در نتایج حاصل از جستجو، آن پرونده را خواهید دید. این شیوه از جستجو همیشه شما را به نتایج دلخواه نمیرساند، بنابر این بهتر است پنجره جستجوی ویندوز را باز کنید و به قسمت organize بروید. در بخشFolder and Search Options سراغ search tab بروید. سپس عبارت موردنظرتان را در گزینه Always search file names and contents وارد کنید.
البته این را اضافه کنیم که این راهکار برای برخی کاربران چندان مناسب عمل نمیکند، زیرا آنها را به نتایج دلخواهشان نمیرساند. برای بهتر شدن نتایج مورد نظر این دسته از کاربران بهتر است بعد از انجام تمام موارد بالا، در مرحله پایانی دومین گزینه را انتخاب کنند؛ چرا که این روش کل محتویات و اطلاعات و تمام فایلهای موجود در حافظه را زیر و رو کرده تا مطلب مورد نظر را پیدا کند. به همین دلیل به نظر میرسد این، همان روشی است که به دنبال آن هستید، پس پیشنهاد میکنیم این روش را حتما یکبار به صورت آزمایشی انجام دهید و نتایج به دست آمده را مشاهده کنید.
انتخاب نوع فایل برای جستجوی محتویات
حالا که میتوانید حتی داخل محتویات فایلهایتان را نیزجستجو کنید، حتما تا به حال متوجه شدهاید که جستجوی برخی از فایلها به آسانی صورت نمیگیرد. به بیان دیگر، چنانچه شما عبارت موردنظرتان را برای انجام عمل جستجو تایپ کرده باشید، ویندوز سراغ فایلهای خاص نمیرود؛ برای مثال فایلهایی از نوع conf. و sh. به هیچ عنوان مورد بررسی قرار نمیگیرد. این کار یعنی عملیات جستجویتان ناقص انجام میشود. برای حل این مشکل و پیدا کردن فایل و تمام محتویات موجود در آنها، به منوی Start بروید و سپس عبارت Indexing options را جستجو کنید. اولین نتیجه بهدست آمده را انتخاب کنید، سپس روی دکمه جستجوی پیشرفته کلیک کنید. در تب مورد نظر میتوانید نوع جدید فایلهایتان را انتخاب کنید. نتایج بهدست آمده از این متد جستجو برای شما بسیار فوقالعاده خواهد بود، چرا که در این روش ریز پروندههای موجود در رایانهتان بررسی میشود و در دسترس شما قرار خواهد گرفت. چنانچه علاقه نداشته باشید نوع خاصی از فایلها را بررسی کنید، میتوانید نوع فایل مورد نظرتان را از آن قسمت پاک کنید.
فهرست تمام فولدرها
ویندوز به صورت خودکار تشخیص میدهد که شما قصد دارید فهرست فولدرهای موجود در کدام قسمتها را مشاهده کنید. این، یعنی داخل Start Menu، Users folder و فایلهای آفیستان عمل جستجو انجام میگیرد؛ پس اگر شما فولدر جدیدی را به قسمت User folder اضافه کردهاید یا مطلب مورد استفادهای را در درایوتان قرار دادهاید، میتوانید نام آن فولدر را به یکی از دو روش زیر به فهرست اسامیتان اضافه کنید. در هر حال این را هم بخاطر داشته باشید که هرقدر تعداد این فولدرها بیشتر شود، زمان لازم برای انجام جستجوي داخل ویندوزتان بیشتر خواهد شد. پس کل درایو c رایانهتان را برای انجام جستجو انتخاب نکنید، بلکه فایلهای مورد نظرتان را با دقت انتخاب كنيد تا هم عمل جستجو سریعتر انجام گیرد و هم نتایج بهدست آمده بیشتر به دردتان بخورد.
آسانترین راه، اضافه کردن مطالب مورد نظر به قسمت library تان است؛ زیرا ویندوز خود به خود نام فایلهای موجود در این قسمت را فهرستوار ارائه خواهد کرد. پس یا یک کتابخانه جدید ایجاد کنید یا به قسمت Properties بروید تا بتوانید فولدرهای جدید به آن اضافه کنید. بنابراین خواهید دید که آن فولدر به صورت خودکار به فهرست تان اضافه خواهد شد.
راهحل دیگر رفتن به قسمت Indexing option و کلیک روی دکمه Modify برای اضافهکردن فولدر جدید به فهرست است.
تایپ در قسمت جستجو با انجام عمل فیلتر
اگر میخواهید محتویات فولدری خاص را جستجو کنید، جستجو داخل باکس مخصوص به ویندوز اکسپلورر فیلترهای خاص را برایتان ایجاد میکند. برای نمونه فیلترهایی چونData Modified، Kind و Type میتوانند برای داشتن جستجویی کامل به کارتان بیاید، البته این فیلترها با توجه به نوع فایلی که مدنظرشماست، تغییر میکند. اگر فیلتری را لازم دارید که در این قسمت موجود نیست، میتوانید نام فیلتر مورد نظر را در آن تایپ کنید. این روش مشابه متد جستجو در گوگل است، یعنی میتوانید از عبارتهایی مانند And و Or یا دیگر کلمات مشابه آنها استفاده کنید.